Navigarea Fabricii noastre în Furtuna Pandemiei

Ne-am decis să vă povestim despre problemele apărute în fabrica noastră pe durata pandemiei, acum că totul pare ca s-a terminat si viața va reveni la normal sau cel puțin asta sperăm cu toții. :)
Ca orice companie am fost surprinși de pandemie, am trecut prin momente grele pe care am reușit să le depășim cu brio dar cu mari eforturi... totuși în același timp această experiență ne-a făcut să ne schimbăm modul de abordare a afacerii.


Vechiul concept al site-ului parfumul.net
După cum știu toți clienții vechi ai site-ului parfumul.net vindea la început doar parfumuri de haine casă sau mașină, odorizante , detergenți de haine și balsamuri. Acest site a fost conceput ca un magazin online de parfumuri și odorizante pentru a ajunge la clientul final. Este adevărat, fabrica noastră producea încă de pe atunci detergenti profesionali( parchet, gresie și faianță, vase) soluție de geamuri, săpun lichid, clor și detartrant dar vindeam aceste produse profesionale doar engros și pentru industria HORECA.


Cum a fost creat Săpunul Igienizant și Clorul Profesional?
Totul a început în luna Februarie 2020 când în Italia au apărut primele cazuri, începuse să devină tot mai clar ! Pandemia bătea la ușa Europei iar panica se instalase peste tot. Cum în acea perioadă nu se știau prea multe despre rezistența virusului ne-am gândit să fabricăm niște produse foarte puternice care să elimine orice risc de transmitere a virusului, indiferent cât de rezistent ar fi fost. Astfel ne-am pus chimiștii la treabă să găsească formula magică pentru a putea fabrica produse mult mai puternice și eficiente în lupta cu virusul dar în același timp să nu prezinte vreun potențial pericol pentru piele, în cazul săpunului igienizant sau pentru căile respiratorii, în cazul clorului. După o perioadă de cercetare și teste chimiștii noștri au găsit formula perfectă ! Săpunul Igienizant spăla ireproșabil, era consistent și parfumat, clorul elimină pericolul de pe suprafețe și lăsa totul lună, era parfumat astfel mirosul specific de clor care putea irita ochii,nasul și căile respiratorii era scos din ecuație.


Cum s-au vândut noiile produse ?
Distribuitorii noștri au fost extrem de încântați de noiile produse, ne era din ce în ce mai greu să facem față comenzilor iar în fabrica noastră se muncea la foc automat. În acea periadă am fost inspirați și am comandat la timp cantități foarte mari de materii prime care ne-au fost livrate rapid. Din punct de vedere al afacerii totul părea că merge perfect dar ce era mai greu acum urma să vină !


După cum știți a urmat criza de săpun, clor și dezinfectante !
Stocurile din magazine se epuizau rapid iar prețurile pur și simplu au explodat ! Unele persoane au exploatat criza pentru a obține venituri rapide. Din păcate printre aceste persoane se aflau și distribuitorii noștri care vindeau produsele noastre la niște prețuri enorme! Clienții erau pur și simplu indignați de ceea ce se întamplă. După discuții aprinse cu distribuitorii de la acea vreme am decis să încheiem orice fel de colaborare deoarece nu am vrut ca produsele și fabrica noastră să fie asociată cu bișnița și lăcomia.

Parfumul.net un nou concept ! 
Acela a fost momentul în care am decis să vindem produsele direct către clienții noștri care aveau atât de multă nevoie de ele !
Am introdus produsele pe site la prețul CORECT ! Mai mult decât atât am făcut pachete promoționale formate din Săpun Profesional Igienizant și Clor Profesional la un preț extrem de avantajos pentru clienții noștri ! Putem spune cu mândrie că am pus omenia deasupra profitului, chiar în acea criză acută am făcut donații de clor către spitale care aveau nevoie urgentă de produsele noastre.
Fabrica noastră a făcut față cu greu și am fost nevoiți să dublăm personalul pentru a putea onora toate comenzile.

Totul pare a fi atât de fragil...

În scurt timp urma să întâmpinăm o problemă majoră ! Furnizorul nostru de recipiente nu a mai putut să ne onoreze comenzile și am ajuns la punctul critic în care am rămas fără bidoane. Mulțumim pe această cale cliențiilor noștri care au înteles sițuația și ne-au așteptat până am găsit o soluție. După lungi căutări am reușit să găsim alt furnizor pentru bidoane la 5 L  chiar dacă prețul a fost mai mare, nici nu a mai contat când situația era rezolvată și aveam atâtea comenzi de onorat dar din păcate recipiente de 1 L pentru detergenți nu am mai putut găsi în acea perioadă și am fost nevoiți să scoatem de pe site pentru câteva luni produsele la 1L.
Problemele nu s-au terminat aici ! Stocul nostru de materii prime era aproape epuizat, furnizorul nostru nu mai răspundea la telefon ne gândeam la ce este mai rău dar speram să nu fie așa... în scurt timp temeriile noastre s-au adeverit. Furnizorul nu a mai putut livra materia primă, totul părea că se va încheia aici. După sute de telefoane și zile de căutări am găsit un furnizor străin de materii prime care avea stocuri și putea să ne onoreze comanda doar că prețurile erau cel puțin duble față de cele pe care le-am avut în comanda precedentă. Fiind singura soluție posibilă am făcut achiziția și am organizat transportul dar marea problemă era dacă puteam să păstram prețurile actuale fără să facem rabat la calitate să ne dezamăgim clienții. Într-un final am luat decizia să păstrăm prețurile chiar dacă urma să ne fie diminuat profitul.
O altă lovitură am primit atunci când nu am mai putut fabrica unele dintre cele mai vândute și apreciate produse de pe site-ul nostru, anume Parfumurile Textil pentru Casă și Mașină. Aceste produse sunt pe bază de alcool similare parfumurilor de piele iar datatorită faptului că exista o cerere imensă pentru alcool folosit la producția dezinfectanților pur și simplu prețul alcoolului s-a triplat iar dacă problemele se terminau aici totul ar fi fost în regulă dar ne-a fost livrat un alcool de foarte proastă calitate care ne-a alterat produsele și am fost nevoiți să nu mai comercializăm lotul respectiv și să retragem produsele de la vânzare pentru o lungă perioadă de timp până când alcoolul nostru de calitate superioară a revenit pe stoc și am putut relua producția de Parfumuri PREMIUM.

Ce am învățat din această criză ?
După un timp piața a început să revină, mariile lanțuri de magazine au refăcut stocurile iar pachetul promoțional de clor și săpun nu mai era căutat de către clienții noi, mai degrabă era reachiziționat de clienții mulțumiți.

Perioada a fost dificilă deoarece am rămas pe stoc cu materii prime achiziționate la un preț foarte mare, rulajul era mic datorită pieții care era destul de saturată iar Parfumurile de Textile erau scoase din oferta noastră din cauza problemelor avute cu materia primă.
Atunci am introdus alte Oferte PROMOȚIONALE la prețuri fără concurență alcătuite din produse EXCEPTIONALE cum sunt Detergentul Profesional de Haine și Balsamul Profesional de Rufe, ori esențele concentrate de parfum.
Atunci a fost momentul în care clienții noștri ne-au scos din impas, mulțumiți de calitatea și prețul oferit la pachetul de Clor și Săpun în plină criză, aceștia s-au întors și au comandat alte produse sau promoții de pe site-ul nostru.


Chiar dacă am fi putut profita de situația și condițiile date pentru a obține venituri rapide, noi am ales să fim oameni ! Poate am fi obținut mai mulți bani dar ne-am fi pierdut demnitatea și respectul iar pe total putem spune că am câstigat mult mai mult ! Am castigat zeci de mii de clienți fideli care cumpără periodic produsele noastre !


Comentarii

a
adriana
07 dec. 2022
Impresionanta povestea voastra.Felicitari pentru ceia ce sunteti si faceti!Mult succes in continuare! Bine ca existati!